Новини

обратно към всички новини

Дентокинд гел за успокояване на венците при никнещи зъбки – ново от Мама Натура

11.10.2017

Пробивът на млечните зъбки на бебето ще преминава по-лесно и безпроблемно с помощта на Дентокинд гел  - новото попълнение в детската серия Мама Натура на Немския хомеопатичен съюз. В допълнение на хомеопатичното лекарство Дентокинд, което доказано повлиява всички симптоми, съпътстващи този процес (болка, възпаление, температура, диария, безпокойство, безсъние), българските майки вече разполагат и с гела Дентокинд -  средство за локално успокоение на възпалените и болезнени венци.
Дентокинд гел е създаден на растителна основа, което го прави напълно безопасен за употреба още от деня на раждането и подходящ за продължително приложение при бебета и малки деца. Съдържа екстракт от листа на слез и Пантенол (Противамин В5).


Лечебните свойства на слеза са познати още от Древността. Хипократ го е препоръчвал заради успокояващото му и омекотяващо действие. В народната медицина широко се е използвал за различни възпаления, като векове наред е смятан за ефективно средство за всички видове възпаления на устната кухина, например гингивит, зъбобол и абсцеси. Родителите са давали на бебетата да дъвчат слез по време на поникването на зъбчетата.
Известно е, че Пантенолът лекува кожата, лигавиците и косата. Благодарение на него, гелът подобрява хидратацията на устната лигавица, действа успокояващо и спомага за възстановяването на тъканите.


Дентокинд гел вече е наличен в търговската мрежа у нас. Употребата му е изключително лесна. Нанесете малко количество върху пръста и нежно масажирайте венците на бебето. Препоръчително е да се използва максимум 4 пъти дневно. За най-добър ефект комбинирайте Дентокинд гел с хомеопатичното лекарство Дентокинд.