Новини

обратно към всички новини

Ефективно лечение на цистит със Солидагорен

27.01.2017

Немското фитотерапевтично лекарство Солидагорен - за лечение на остър цистит и профилактика срещу рецидиви на възпалението, е новият продукт в портфолиото на Алпен Фарма България.


При цистит често се налага антибиотично лечение, което е добре да се избегне, за да се намалят нежеланите странични и последващи ефекти. Можете да си спестите антибиотиците като използвате фитопрепарата Солидагорен. Той представлява комбинация от 3 лечебни растения:

  • Жълт енчец (Солидаго) – доказана от хилядолетия лечебна билка за бъбреци. Съдържа флавоноиди и сапонини, които притежават диуретичен, противовъзпалителен и спазмолитичен (премахващ спазмите) ефект;
  • Пачи очиболец – популярен в народната медицина като билка при крампи, действа спазмолитично на гладката мускулатура на пикочния канал;
  • Полски хвощ - действа диуретично и стимулира обмяната на веществата.


Комбинацията билки в Солидагорен не позволява на бактериите да се прикрепят към лигавицата на пикочните пътища и помага за по-бързото им елиминиране. Поддържа също така слаба киселинност на физиологичното pH, което е важно за естествената защита.

Ползите от лечението със Солидагорен са многобройни!

  • Препоръчва се не само при възпалителни заболявания на пикочните пътища, но и профилактично при камъни в пикочния мехур и пясък в бъбреците.
  • Помага при свръхактивен пикочен мехур, когато има постоянно желание за уриниране, а също и при т. нар. „цистит на медения месец”.
  • Ефективен е и при нужда от лечение с катетър - за увеличаване на устойчивостта на системата поради постоянната заплаха от инфекция.
  • Препоръчва се като част от терапията при лечение на Кандида албиканс (вагинални гъбички). Билката Солидаго има и антимикотично (противогъбично) действие, специално срещу Кандида албиканс.
  • При енуреза (неволно и неосъзнато изпускане на урина) в детска възраст.
  • При спазми в урогениталната област, както и за профилактична грижа за пикочния мехур веднъж годишно при постменопауза.


Препоръки за прием на Солидагорен:
При остър цистит най-добрият начин за приложение е следната терапия: прием за първия ден - 3 пъти по 30-40 капки, разтворени в голямо количество топла вода. На втория ден се преминава към доза 20 капки 3-4 пъти дневно, докато напълно отшуми инфекцията. После веднъж дневно по 10 капки в течение на месец, за да се постигне пълно изчистване.
При хронични проблеми – при бъбречни патологии, микози, цистити и др., приемът е 3 месеца по 5 капки на ден, препоръчва се да е в часовете между 15 и 19 ч.
Солидагорен е продукт на известната немска фармацевтична компания „Д-р Густав Клайн” (Dr. Gustav Klein GmbH&Co.KG), която от 2012 г. е част от швейцарската фирма Алпен Фарма Груп.