Новини

обратно към всички новини

Здрава простата с Простамед - най-новият препарат в портфолиото на Алпен Фарма България

24.01.2017

Немският фитопрепарат Простамед е най-новият член в продуктовата гама на фармацевтичната компания Алпен Фарма България. Той е под формата на таблетки за дъвчене и е показан при възпаление и инфекции на простатата (остри и хронични простатити), доброкачествено разрастване (хиперплазия) на простатата, при хиперактивен пикочен мехур.
Ефективното му действие се дължи на уникалната комбинация от 3 съставки, познати с лечебните си действия още от Древността и Средновековието:

  • Тиквени семки (Cucurbitae pepo semen) - предотвратяват по-нататъшното разрастване на простатата. Семената от тиква открай време са известни като изключително благоприятна храна за мъжкото здраве. Te имат високо съдържание на витамини, фитостерини, калий, цинк, което е от голямо значение за здравето на простатната жлеза. Най-голямата концентрация на цинк се намира именно в тази част на тялото.
  • Жълт енчец (Solidago) - доказана от хилядолетия лечебна билка за бъбреци. Съдържа флавоноиди и сапонини, които притежават диуретичен, аналгетичен (обезболяващ), противовъзпалителен и спазмолитичен (премахва спазмите) ефект. Затова употребата му е подходяща при възпалително дразнене на пикочния мехур и неговите оплаквания.
  • Трепетлика (Populus tremula) - съдържа съединения на салицилова киселина, които действат болкоуспокояващо и противовъзпалително. Освен това салициловата киселина има силно дезинфекциращо действие при кисти на уретрата.


Комбинацията от тези лечебни растения подсилва функцията на пикочния мехур и облекчава типичните за увеличена простата симптоми като чести позиви за уриниране, трудно начало и намалена струя на отделяната урина, чувство за непълно изпразване на пикочния мехур. Таблетките за дъвчене Простамед имат противовъзпалителен, обезболяващ, антибактериален ефект. Фитопрепаратът възпрепятства нарастването на простатната тъкан.


Препоръчителната дозировка е 2-4 табл. 3 пъти дневно, като приемът трябва да продължи минимум 3 месеца. Лекарството е подходящо за продължително лечение.
Простамед е продукт на известната немска фармацевтична компания „Д-р Густав Клайн” (Dr. Gustav Klein GmbH&Co.KG), която от 2012 г. е част от швейцарската фирма Алпен Фарма Груп. Компанията е основана от известния немски учен, лекар, фармацевт Густав Клайн (1892 - 1954), който се е занимавал с мащабно изучаване на лековитите билки, разработване на рецепти и създаване на фармацевтични лекарствени препарати на основата на естествени компоненти.


На 1 октомври 1946 г. той, заедно със своята съпруга, основава фармацевтичната компания Dr. Gustav Klein, специализирана в областта на разработването, създаването и производството на лекарствени препарати на основата на лековити билки и хомеопатични компоненти. Производството на фирмата е в планината Шварцвалд.
Понастоящем, вече второ поколение от семейство Клайн ръководи дейността на компанията. През това време Dr. Gustav Klein GmbH & Co KG е спечелила широка известност и популярност в Германия, Европа и още 11 страни в света. Някои от фармацевтичните им продукти имат широко приложение в течение на повече от 60 години.