Да засилим имунитета

Автоимунни заболявания, алергии, кожни проблеми са само част от лицата на Синдрома на пропускливите черва

Между 70% и 90% от населението на Западния свят страда от Синдрома на пропускливите черва.

Упражнение за изчистване на енергийните меридиани

Това просто и много ефективно упражнение използва в лечебната си практика немският натуропат графиня Ангелика Волфскийл.

Хроничният стрес отключва автоимунни заболявания

Ако тялото е постоянно в състояние на отбрана, спират процесите на растеж и регенерация

Какво е общото между никненето на млечните зъбки и боледуването на бебето

Поникването на млечните зъби (дентиция) е физиологичен процес, при който зъбите растат и пробиват през венците.

Готови ли сте за пътешествия? Заредете аптечката си за път, почивайте здраво и печелете награди!

Лято, отпуска, море, планина, безгрижие…Най-накрая дойде дългоочакваният период в годината, в който да стегнем багажа, да се качим на колата и поне за няколко дни да загърбим работните ангажименти за ...

Как да спасим семейната почивка, ако ни атакува вирус – наръчник за оцеляване

Как да превърнете семейната ваканция в приятно изживяване, а не в кошмарни дни, през които не можете да излезете от тоалетната или да се вдигнете от леглото заради някоя неприятна вирусна инфекция?

10 любопитни факта за сенната хрема

Много хора смятат сенната хрема за незначително заболяване. Особено тези, които не са нейна жертва. Но тя може истински да вгорчи живота на болния за няколко седмици през пролетта или лятото.

Нещата, за които мъжете не обичат да говорят

Всички знаем, че жените обожават да говорят и споделят. За разлика от мъжете, които са доста по-пестеливи в думите и изразяването на емоциите си. Изчислено е дори, че една жена дневно изрича около 20 хиляди думи, докато представителите на силния пол достигат едва половината от тази бройка.

Алергичната хрема се лекува успешно с хомеопатия

Около 20% от европейците страдат от алергичен ринит, сочи статистиката на Европейската федерация по алергии.

Популярни хомеопатични препарати за първа помощ

С настъпването на пролетта идва време и за така дългоочакваните пътешествия наблизо и далеч. Но как да се радвате на спокойна и безгрижна ваканция, ако постоянно сте притеснени за здравето на децата или за липсата на удобна медицинска помощ, когато сте далеч от дома си? Разбира се, че тръгвате на път с голяма чанта, пълна с най-често използваните в семейството медикаменти. Не пропускайте обаче да сложите в нея и тези полезни хомеопатични лекарства – прочетете защо!

Хомеопатична терапия помага срещу хемороиди и разширени вени

С настъпването на топлото време проблемите с разширените вени и хемороидите се обострят. Как да си спестим неприятните симптоми и да се погрижим за здравето и красотата си през пролетта и лятото?

Кои грешки да избягваме, когато сме болни – съветват специалистите

Според лекарите масово допускаме едни и същи грешки, когато се сдобием с вирусна инфекция. Припомняме ви най-честите от тях, които трябва да избягвате. Особено сега, когато се очаква нова вирусна вълна и дори има прогнози за нов грип. Вижте и какво е мнението на някои водещи медицински специалисти у нас.

Пролет пукна, вирусите – не!

Дългоочакваната пролет със сигурност влияе положително на настроението, но дали се отразява така и върху здравето ни?

Топ 3 притеснения на майките за новороденото

Ако до момента на раждането сте си представяли предимно сладурските дрешки, с които ще обличате бебето, разходките навън, игрите и забавленията с него, то обикновено още в първите няколко дни след появата на новия член на семейството тези романтични очаквания отиват на заден план.

Как да попълним минералните дефицити на тялото

При боледуване, диети, стрес минералните соли бързо се изчерпват, a те са от основно значение за нормалното функциониране на организма ни. Затова е препоръчително два пъти годишно да се прави курс за пълна реминерализация и детоксикация на организма.

Здравей, пролет, или... здравей, хрема!

10 стъпки, за да посрещнете пролетта с усмивка вместо с носна кърпичка в ръце.

Детските страхове – как да ги преодолеете?

Помните ли как заради страха от тъмното в детството си сте спали на светната лампа?

Хремата – приятел или враг?

Хремата е едно от неприятните състояния, с които се сблъскваме сравнително често. Обикновено възпалението на носната лигавица е първият признак за настинка или грип. Въпреки това често пренебрегваме лечението му. Струва ли си да я подминаваме с лека ръка?

Как да се погрижим за здравето на стомаха?

Здравето на храносмилателната система е пряко свързано с доброто качество на живот. Известно е, че около 80% от имунните клетки се намират в стомаха.

Как да лекуваме грипа?

Тази година грипът атакува по-рано от обичайното и вече сме в разгара на епидемията. Какво трябва да знаем, за да се предпазим и лекуваме правилно? Ето съветите на специалистите, изпитани в тяхната дългогодишна практика.

Хомеопатия в действие има за цел да ви помогне да се ориентирате в начина на приложение на различни хомеопатични лекарства и Шуслеровите соли. Комбинациите от медикаменти и описаните схеми на прием са доказани и изпитани в практиката на водещи специалисти. Всички те могат да се закупят без рецепта в аптеките и представляват чудесна възможност да се справите с различни спешни състояния и други проблеми, дори в домашни условия. Хомеопатичните лекарства са подходящи за цялото семейство, безвредни са и дават повече спокойствие на родителите, че са предприели мерки, а на чакат състоянието на децата им да се влоши. Ще прочетете много полезна информация и за това как да се грижите за имунитета на всички у дома.


Ако симптомите не се подобряват 3-4 дни, потърсете лекарска помощ.


Бъдете здрави!