Как да действате при проблеми с първите зъбки на бебето

назад

Възможно е внезапно да се озовете пред нови за вас, при това сериозни препятствия. Запазете спокойствие и действайте – ето как!

Първото млечно зъбче при повечето деца се появява около шестия месец, въпреки че времето на настъпване на този момент варира в широки граници (от 3-ия месец до първата годинка). Пробивът е свързан с локален възпалителен процес, който може да причини редица неприятни симптоми. Ако внимателно опипате венеца с пръст, ще усетите лекото уплътняване на мястото, където скоро ще се покаже новото зъбче.

След появата на първия млечен зъб родителите вече по-лесно се ориентират кога да очакват следващите, тъй като знаят, че:

  • Бебето става по-раздразнително и плачливо;
  • Може да се появят проблеми със съня;
  • Малкото настървено хапе или дъвче твърди предмети;
  • Засилва се слюноотделянето, което води до лек обрив около устата поради дразненето на кожата;
  • Венците са зачервени, подути и болезнени;
  • Възможно е да има леко увеличение на телесната температура;
  • При някои деца пробивът е съпроводен със стомашно-чревни оплаквания (диария), болка в ушите.

Тези проблеми обикновено се проявяват около 3-5 дни преди поникването и отшумяват с пробиването на зъбчето.

 

Как да облекчите неприятните симптоми

  • Внимателно разтрийте и масажирайте венеца. Може да го направите с чист пръст или с мокра кърпа, която е престояла в хладилника за известно време.
  • Дайте на бебето да дъвче пръстен за масажиране на венци, подходящи играчки или твърди бисквитки, корички от хляб (ако вече е захранено с твърди храни). Можете да му предложите също да гризе морков или парче ябълка, които са били в хладилника за известно време.
  • Внимавайте с употребата на обезболяващи гелове (някои може да съдържат бензокаин или лидокаин, които не са препоръчителни под 2-годишна възраст, тъй като могат да предизвикат алергична реакция) или с даването на противовъзпалителни медикаменти. Използвайте ги само по препоръка на педиатъра. Тяхна напълно безопасна и ефективна алтернатива е помощта с хомеопатия.

 

Перфектната комбинация при болка от никнещи зъбки

Използвайте комбинацията на хомеопатичното лекарство Дентокинд, специално създадено в помощ на бебето в периода на никнене на зъби, и Дентокинд гел, успокояващ гел с локално обезболяващо действие.

Комплексното приложение на двете лекарства дава още по-бърз и траен ефект за облекчаване на всички неприятни симптоми в периода на растеж на зъбките.

Дентокинд таблетки действа цялостно на организма за овладяване на болката и възпалението. Хомеопатичното лекарство повлиява повишената температура, облекчава болките в ушите, регулира диарията. Връща обратно спокойствието, съня и усмивката на вашето бебе.

Дентокинд гел съдържа екстракт от слез и пантенол (провитамин В5). Благодарение на своето локално защитно действие той обезболява венеца на мястото на пробива на зъбчето, успокоява и хидратира венците, регенерира и защитава лигавицата на цялата устна кухина. Изключително нежен и лесен за нанасяне, с приятен вкус, без добавена захар и алкохол.

Дентокинд таблетки и Дентокинд гел на Немския хомеопатичен съюз са подходящи за употреба от деня на раждането, без странични ефекти и лесни за приемане от бебето. Таблетките на Дентокинд бързо се стопяват в устата или се разтварят в малко вода и се дават с пластмасова лъжичка. А Дентокинд гел се нанася с масажиране директно на мястото на поява на зъбчето.

Дентокинд таблетки и Дентокинд гел заедно са перфектната комбинация за първи зъбки, които идват с усмивка!

 

Само сега – участвайте в играта на Дентокинд!

Включете се в играта на Дентокинд на Фейсбук страницата на Мама Натура

Купете специалния комплект от Дентокинд таблетки и Дентокинд гел с включен подарък – чорапки за вашето бебе!

Изпратете ни снимка с чорапките и може да спечелите хомеопатичното лекарство ГАСТРОКИНД – за лято без стомашно-чревни нарушения!

Период на играта: 08.05 - 15.06

 

Участвай в играта ни тук!

Хомеопатия в действие има за цел да ви помогне да се ориентирате в начина на приложение на различни хомеопатични лекарства и Шуслеровите соли. Комбинациите от медикаменти и описаните схеми на прием са доказани и изпитани в практиката на водещи специалисти. Всички те могат да се закупят без рецепта в аптеките и представляват чудесна възможност да се справите с различни спешни състояния и други проблеми, дори в домашни условия. Хомеопатичните лекарства са подходящи за цялото семейство, безвредни са и дават повече спокойствие на родителите, че са предприели мерки, а на чакат състоянието на децата им да се влоши. Ще прочетете много полезна информация и за това как да се грижите за имунитета на всички у дома.


Ако симптомите не се подобряват 3-4 дни, потърсете лекарска помощ.


Бъдете здрави!-->