Готови ли сте за пътешествия? Заредете аптечката си за път, почивайте здраво и печелете награди!

назад

Лято, отпуска, море, планина, безгрижие…Най-накрая дойде дългоочакваният период в годината, в който да стегнем багажа, да се качим на колата и поне за няколко дни да загърбим работните ангажименти за сметка на почивката и забавлението. Но понякога сметките ни се оказват криви и вместо да се наслаждаваме на спокойни дни и положителни емоции, сме принудени да пазим леглото или санитарното място, защото сме нападнати от някой коварен летен вирус.

За да не изпадате в подобна нелепа ситуация и да се радвате на безгрижна лятна ваканция без неприятни изненади, бъдете подготвени да отвърнете на вирусната атака! А най-добрият начин да го направите е, като заредите своята аптечка за път с най-подходящите хомеопатични лекарства и дори да спечелите атрактивни награди – несесер, куфар или СПА уикенд!

Включете се в лятната игра на Немския хомеопатичен съюз „Аптечка за път с DHU”!

Купете и ни изпратете снимка на поне 3 от следните лекарства на DHU – Инфлуцид, Тонзилотрен, Цинабсин, Инфлуназал, Шуслерова сол №3, Гастрокинд, Арника D6 + касова бележка или друг документ, удостоверяващ закупуването им, на e-mail: aptechka@dhu-bg.com или във Фейсбук страниците на: Инфлуцид, Шуслерови соли, Мама Натура или Немска хомеопатия от DHU.

Можете да участвате в играта и с покупка на някой от специалните ни летни пакети с хомеопатични комбинации при най-честите здравословни проблеми през лятото:

· Настинка или грип, придружени с температура – Инфлуцид+ Шуслерови соли №3 и №5

· Хрема – Цинабсин+ Инфлуназал+ Шуслерова сол №3

· Болно гърло – Тонзилотрен+ Шуслерови соли №3 и №4

· Вирусни стомашно-чревни проблеми - Гастрокинд, Шуслерови соли №3 и №8

· Алергична хрема – Ринитал+Инфлуназал+ Шуслерова сол №8

· „Туристическа диария” - Окубака D6+ Шуслерова сол №3+ Шуслерова сол №8

До края на август тези пакети ще се предлагат на промоционални цени в аптеки Ремедиум и аптеки Дара. Условията са същите: купете и ни изпратете снимка на лекарствата + касова бележка или друг документ, удостоверяващ закупуването им, на e-mail: aptechka@dhu-bg.com или страниците ни във Фейсбук.

Покупката трябва да бъде реализирана в периода 19 юни-31 август, включително, и може да бъде направена от всяка една аптека в България, както и от всяка една българска онлайн аптека. Промоционалните цени на пакетите с конкретни комбинации важат само за аптеки Дара и аптеки Ремедиум, но това не ограничава участниците в избора на аптека, от която да закупят съответните лекарства и да участват в играта.

Първите 600, изпратили ни снимки до 31 август, включително, ще получат награда - практичен несесер за път. Всички, включили се в играта, ще участват в томбола със следните награди: 6 куфара за пътешествия и 4 уикенда в СПА хотел "Каменград" в гр. Панагюрище, чието теглене ще бъде разделено на 2 етапа. Имената на спечелилите първите 3 куфара и 2 СПА уикенда ще бъдат изтеглени на 24 юли. Имената на спечелилите останалите 3 куфара и 2 СПА уикенда ще бъдат обявени на 1 септември.

Играта е валидна до 31 август.

Успех на всички! Бъдете здрави и се радвайте на прекрасна лятна ваканция!

А ето и в какви случаи можете да разчитате на хомеопатичните лекарства на DHU.

Настинка и температура в горещите дни

Заради климатика, мокрите коси или бански на плажа е лесно човек да настине. Втриса ни, заболява ни гърлото, появява се хрема - все неща, които развалят комфорта ни. Затова в аптечката за път задължително вземете Инфлуцид. Той лекува симптомите на настинка и грип - хрема, температура, кашлица, отпадналост, главоболие, втрисане, мускулни болки. При остро състояние възрастни приемат по 1 табл. на всеки час, а деца под 12 г. – по 1 табл. на всеки 2 часа. След подобрение на симптомите – 3х1 табл. дневно в продължение на още 1 седмица, което е важно, за да се избегне повторна поява на инфекцията.

При температура под 38,5 градуса към Инфлуцид прибавете и Шуслерова сол №3 – по 1 табл. на всеки 15-30 мин. Тя ще спре възпалителния процес в начална фаза и ще подпомогне преноса на кислород в клетката.

При температура над 38,5 градуса – към Инфлуцид и Шуслерова сол №3 включете и сол №5 калиев фосфат, която действа енергизиращо на организма. По 1 табл. от всяка сол се редуват през 15-30 мин. до спадане на температурата.

Огън в гърлото

Оказва се, че ангината е едно от най-разпространените летни заболявания. Затова в аптечката за път задължително вземете и Тонзилотрен - при болно гърло и възпалени сливици. Той отстранява болката и възпалението, възстановява структурата на сливиците, укрепва имунитета. При остро състояние възрастни приемат по 1 табл. на всеки час, а деца под 12 г. – по 1 табл. на всеки 2 часа. След подобрение на симптомите – 3х1 табл. дневно в продължение на още 1 седмица, което е важно, за да се избегне повторна поява на инфекцията.

При зачервено и болезнено гърло към Тонзилотрен добавете и Шуслерова сол №3 железен фосфат - солта за първа помощ при всякакви възпаления. Вземайте по 1 табл. на всеки час до подобряване на симптомите, след което по 2 табл. 3 пъти дневно още няколко дни.

При силни болки в гърлото, подути, уголемени сливици и налепи по тях, към Тонзилотрен и сол №3 добавете и Шуслерова сол №4 калиев хлорид. Тя въздейства пряко върху лигавиците и овладява отока. В острия стадий приемайте на всеки 30 мин. по 1 табл.  сол №3 и сол №4. След подобрение - по 3 табл. на ден от всяка сол в продължение на още няколко дни.

Летните хреми

Летните хреми са другият чест натрапник през топлото време. Не позволявайте на запушения нос да ви попречи да се насладите на аромата на ваканцията! За да не се случи това, задължително носете в багажа си Цинабсин – при хрема и синузит. Той успокоява възпалението, намалява отока на носната лигавица и подобрява носовото дишане, премахва характерното при синузит главоболие. При остро състояние възрастни приемат по 1 табл. на всеки час, а деца под 12 г. – по 1 табл. на всеки 2 часа. След подобрение на симптомите – 3х1 табл. дневно в продължение на още 1 седмица, което е важно, за да се избегне повторна поява на инфекцията.

Комбинирайте Цинабсин със спрея за нос Инфлуназал, който е подходящ за всякаква хрема и за всяка възраст, дори за кърмачета под 1 г. Намалява възпалението и отока на носната лигавица, отпушва носа, улеснява отделянето на образуваните в носа корички. Дозировка при бебета под 1 г. – 2х1 впръскване във всяка ноздра на ден. При деца от 1 до 11 г. – 3х1 впръскване във всяка ноздра на ден, а при деца над 12 г. и възрастни – 3х2 впръсквания във всяка ноздра на ден.

За още по-бърз ефект включете и Шуслерова сол №3 железен фосфат - „бързата помощ” винаги, когато има възпаление в организма. Дава му енергия, за да се пребори с вирусите. Давайте по 1 табл. на час в първата, остра фаза на инфекцията.

При сенна хрема

Поленовият сезон все още е в разгара си и много хора се оплакват от алергичните симптоми. Кихането, сърбежа в носа, очите, запушения нос и другите неприятни симптоми на сенната хрема ще облекчите с Ринитал. Освен това той възстановява нарушения баланс на имунната система и намалява чувствителността на организма към алергена, а това води до постепенно намаляване на алергичните прояви. Подходящ и за профилактика, и за лечение на алергична хрема. За профилактика на сенна хрема – 3х1 табл. дневно 6-8 седмици преди очаквания алергичен период. За лечение, при остро състояние възрастни приемат по 1 табл. на всеки час, а деца под 12 г. – по 1 табл. на всеки 2 часа. След подобрение на симптомите – 3х1 табл. дневно в продължение на още 3-4 седмици.

За да овладеете по-бързо хремата, включете и спрея за нос Инфлуназал. Той намалява възпалението и отока на носната лигавица, отпушва носа, улеснява отделянето на образуваните в носа корички. Дозировка при бебета под 1 г. – 2х1 впръскване във всяка ноздра на ден. При деца от 1 до 11 г. – 3х1 впръскване във всяка ноздра на ден, а при деца над 12 г. и възрастни – 3х2 впръсквания във всяка ноздра на ден.

Не забравяйте и Шуслерова сол №8 натриев хлорид, която повлиява воднистата хрема и осигурява регенерацията на лигавиците. При остри симптоми - по 1 табл. на всеки 30 мин. След облекчаване на състоянието приемът се намалява до 3 табл. на ден в продължение на още 3-4 седмици.

Тоалетни предизвикателства

Стомашно-чревните проблеми, протичащи с гадене, повръщане, диария, са едни от най-разпространените летни специалитети. На тях обикновено се "наслаждават" децата, но и възрастните нерядко патят. За да прекарвате повечето време на плажа, а не в тоалетната, задължително заредете аптечката за път с хомеопатичното лекарство Гастрокинд – при стомашно-чревни нарушения вследствие на вирус или храносмилателни смущения. Той въздейства върху възпалението на чревната лигавица, облекчава болката и газовете в червата, регулира изхожданията, повлиява гаденето и повръщането. Той е и единственото  детско лекарство при повечето проблеми, свързани със стомаха, чиито активни съставки се усвояват още в устната кухина и действието им не се влияе от повръщането. Създаден е специално за деца, но се прилага също толкова успешно и при възрастни, бременни и кърмещи жени.

Не забравяйте да сложите и Окубака D6 в багажа си. Тя действа ефективно при оплаквания като: гадене, повръщане, диария, стомашна и коремна болка с подуване на корема или киселини в стомаха. За първа помощ при: храносмилателни проблеми след прием на храна, която не е била прясна. Или при непоносимост към непозната храна, както и при временни промени в храненето при пътуване. Може да се взема профилактично преди екскурзии до екзотични дестинации и преди хранене навън, когато не сте сигурни в качеството на храната или непоносимостта си към нея.

Юнак без рана не може

На морския бряг, в планината или дори в хотелската стая - никой от нас не е застрахован от травми и инциденти. За да се справите бързо с нараняванията, оставете място в багажа за Арника D6 - хомеопатично лекарство №1 за всякакъв вид контузии, наранявания, рани с ожулване и кървене, мускулни болки или натъртвания, навяхвания и изкълчвания, синини и цицини и др. Успокоява болката, намалява отока или кървенето, ускорява зарастването на раните, предпазва от инфекция. Подходяща за всеки един член на семейството!  

Хомеопатия в действие има за цел да ви помогне да се ориентирате в начина на приложение на различни хомеопатични лекарства и Шуслеровите соли. Комбинациите от медикаменти и описаните схеми на прием са доказани и изпитани в практиката на водещи специалисти. Всички те могат да се закупят без рецепта в аптеките и представляват чудесна възможност да се справите с различни спешни състояния и други проблеми, дори в домашни условия. Хомеопатичните лекарства са подходящи за цялото семейство, безвредни са и дават повече спокойствие на родителите, че са предприели мерки, а на чакат състоянието на децата им да се влоши. Ще прочетете много полезна информация и за това как да се грижите за имунитета на всички у дома.


Ако симптомите не се подобряват 3-4 дни, потърсете лекарска помощ.


Бъдете здрави!-->